21.8 C
Благоевград
15.07.2024
Новини от ЮгозападаОбществоПоследни новини

НАП описа къщата за гости на кметицата на с. Бунцево заедно с плюшените мечета, продава я за 156 хил. лв. заради неплатени данъци

Тогава бяхме посрещнати от кметицата Джемиле, за която чак в София бе стигнала информация, че тя лично върти всички проекти в селото, печели щедрите субсидии на ДФЗ на имената на свои съселяни, дори им плащала самолетните билети, за да се върнат от чужбина, където са гастарбайтери, и да могат да кандидатстват за пари като млади земеделци.

В списъка на „младите земеделци“ бе и другата дъщеря на кметицата – Фатма, която по документи отглеждаше 700 пъдпъдъци, тя обаче също се оказа студентка, а майка й така и не можа да ни покаже ятото й, защото нямала ключ.

В онази среща селската управничка се похвали и с къщата си за гости, която излязла 240 000 лв., от които 30% семейството покрило със заеми. Кметицата се оплака, че всеки месец плаща по 1000 лв. за банковия заем, а гости в къщата нямало.

Тя не можа да обясни какво би накарало някой да наеме стая във високопланинско селце с около 500 души население, голяма част от които при това са гастарбайтери по чужди страни и се прибират само за големите мюсюлмански празници.

Джемиле призна, че семейството й всъщност имало файда само от магазинчето на партера на къщата за гости, защото го зареждала от Пазарджик, където цените са много по-ниски, отколкото в Благоевград.

Явно и него обаче не е успяла да запази, защото бакалията също е включена в оценката на обявената за продажба сградата. Търгът по оферти е насрочен за 29 ноември в РС – Разлог /Струма бг

Related posts

ПСС: Лоши са условията за туризъм в планините

Интензивен е трафикът по някои гранични пунктове

Жена помете няколко паркирани автомобила във Владая

Leave a Comment