31.3 C
Благоевград
22.07.2024
Новини от ЮгозападаПоследни новини

На границата с Румъния трафикът е интензивен за товарни автомобили на изход

Интензивен е трафикът за товарни автомобили на изход на някои гранични контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) по границата с Румъния, съобщават от Главна дирекция „Гранична полиция“ – МВР, на сайта си. Информацията е към 6:00 часа тази сутрин. 

Трафикът е интензивен на ГКПП „Видин“, ГКПП „Кардам“ и ГКПП „Никопол“ за товарни автомобили на изход. Поради критично ниското ниво на река Дунав фериботната платформа, обслужваща ГКПП „Оряхово“ – „Бекет“, няма да изпълнява курсове до нормализиране нивото на  реката. Товарните автомобили ще бъдат пренасочвани към ГКПП „Русе“ и ГКПП „Никопол“. Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа“/“Липница“ и „Крушари“/“Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 08:00 ч. до 20:00 ч. 

На границата със Сърбия трафикът е нормален на всички гранично-пропускателни пунктове. На ГКПП „Калотина“ се извършват строително-монтажни дейности за реконструкция и модернизация. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. 

На границата с Гърция трафикът е интензивен  на ГКПП „Кулата“ за товарни автомобили. Гражданите, които пътуват към и от Гърция през почивните дни, могат да използват за преминаване освен ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“, и останалите пунктове на българо-гръцката граница – ГКПП „Илинден“, ГКПП „Златоград“, ГКПП „Ивайловград“ и ГКПП „Капитан Петко войвода“.
През граничниje пунктове  „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

На границата с Република Северна Македония на ГКПП „Станке Лисичково“ се извършват строително-монтажни работи, във връзка с които преминаването през граничния пункт е възможно при спазване на мерките за временна организация на движението. На ГКПП „Гюешево“ и ГКПП „Златарево“ трафикът е нормален.

На границата с Турция трафикът е нормален на всички гранично-пропускателни пунктове, допълват от „Гранична полиция“. 

Related posts

В Струмяни наградиха деца участвали в конкурс за рисунка, стих и разказ

Пребиха член на изборна комисия, заснел как един човек гласува няколко пъти

Проф. Ива Христова: От два месеца имаме постоянно увеличение в случаите на COVID-19

Leave a Comment