23.5 C
Благоевград
13.04.2024
Новини от ЮгозападаПоследни новини

Нерегламентирано сметище край река Струма

Ден след инициативата „Да изчистим България заедно“, в която се включи и Община Симитли, доброволци сигнализираха за създадено нерегламентирано сметище по поречието на река Струма в близост до градския парк, предаде „Фокус„.

В тази връзка Община Симитли и ТП „ДГС Симитли“, чийто собственост е замърсеното пространство, поемат инициатива за почистване на замърсените с отпадъци места, които недобросъвестни граждани, за разлика от многото, които чистиха и дадоха личен пример в събота, са превърнали в сметища.

Общинското ръководство благодари на съвестните граждани, сигнализирали за нерегламентираното сметище и призовава жителите на община Симитли да бъдат по-активни, по-бдителни, да пазят както частните, така и обществените пространства, защото от всички нас зависи чистотата и красотата на нашият дом – община Симитли. И ако станат свидетели на нерегламентирано изхвърляне на отпадъци, веднага да сигнализират на тел.: 7 21 38, за да може нарушителите да бъдат санкционирани.

От ръководството подчертават, че при пореден случай на нерегламентирано сметище, ще бъдат предприети по-драстични мерки като: монтиране на видеонаблюдение и повишаване на санкциите.

Related posts

Среща с Виктория Бешлийска и представяне на нейните романи „Глина“ и „Сърце“в Сандански

Петрич, Сандански и Разлог избраха новите си кметове

Вариант 2 се падна на втората матура

Leave a Comment