31.3 C
Благоевград
22.07.2024
Новини от ЮгозападаОбществоПоследни новини

Нови срокове за кандидатстване в Американският университет, приоритетният прием е до 15 януари

По-ранният прием осигурява по-добри възможности за финансова подкрепа за следването

В отговор на засиления интерес от страна на бъдещите студенти тази година Американският университет в България (АУБ) въвежда нови крайни срокове за кандидатстване. За прием през следващата академична година (2024-2025) тези срокове са следните:
• приоритетен прием: 15 януари;
• ранен прием: 1 март;
• редовен прием: 1 юни.
На всеки от тях съответства и срок за кандидатстване за финансова помощ:
• приоритетен срок за финансова помощ: 31 януари;
• ранен срок: 15 март;
• редовен срок: 14 юни.
Кандидатите за приоритетен прием имат най-добри шансове да получат по-голяма финансова подкрепа, след като бъдат приети. АУБ предлага финансова помощ и стипендии въз основа както на академични заслуги, така и на финансовите потребности. Стипендиите могат да покрият до 100% от таксата за обучение във висшето училище. За стипендии, които вземат предвид финансовото състояние на семейството, кандидатите трябва да попълнят Заявление за финансова помощ. Кандидат-студентите няма нужда да подават допълнителни документи, за да бъдат разгледани за стипендиите, които се определят на база академични постижения.
Екипът от отдел „Прием на студенти“ на АУБ е на разположение да съдейства на кандидат-студентите през процеса на кандидатстване и да отговаря на всички въпроси, свързани с новите крайни срокове. „Колкото по-рано кандидатствате – толкова по-добре“, съветва кандидатите Даниел Шопов, вицепрезидент на отдел „Прием на студенти“ в АУБ. „Тъй като средствата за финансова помощ за стипендии, базирани на заслуги и потребности, са ограничени, ранното кандидатстване увеличава значително шансовете на студента да получи най-доброто предложение за финансова подкрепа.“

По-подробна информация относно видовете стипендии и критериите за получаването им може да се намери тук.
Тази година АУБ посрещна своя най-многолюден випуск за цялата си 31-годишна история – 303-ма първокурсници, за които академичната година започна на 7 септември. Тогава прага на университета прекрачиха младежи от 24 държави, вкл. България, като за първи път сред тях беше гражданин на Етиопия. 95% от първокурсниците са получили различни форма на финансова подкрепа (било то финансова помощ, или стипендия).

Related posts

ПСС: Издирването на двамата туристи в Стара планина е прекратено

Неспазване на дистанция доведе до леко ПТП на АМ Струма

Закопчаха измамница, взела 31 000 лв. от благоевградчанин

Leave a Comment