6.8 C
Благоевград
19.04.2024
Новини от ЮгозападаПоследни новини

НСО търси охранители и шофьори – какво трябва да притежават кандидатите

Националната служба за охрана (НСО) търси да назначи 34 служители на сержантски длъжности – 20 охранители, 10 шофьори и четирима автомонтьори.

Документи за кандидатстване за длъжностите „младши сътрудник”- охранител и „младши сътрудник”-шофьор се подават до 10 ноември 2023 г. включително.

Свободните 20 длъжности за охранители в НСО са за кандидати до 32 години със завършено поне средно образование. Новопостъпилите служители ще преминат начално военно обучение и първоначална професионална подготовка, с която ще придобият специфични знания и умения за използване на огнестрелно оръжие, специализирано оборудване и тактика и техники за защита.

Кандидатите трябва да са пълнолетни български граждани с чисто съдебно минало, да са физически и психологически пригодни, както и да притежават свидетелство за управление на МПС от категория „B”.

Кандидатите за служители по охраната преминават през изпит за установяване на физическа подготовка, психологическо изследване и заключително интервю.

Свободните 10 сержантски длъжности за шофьори в НСО са за кандидати, не по-възрастни от 40 години, психологически пригодни, с най-малко средно образование и с чисто съдебно минало. Кандидатите трябва да притежават свидетелство за управление на МПС от категория „C” и да не са лишавани от право на управление на МПС през последните 3 години. Сред изискваните документи е и удостоверение (справка) от МВР-Пътна полиция за наложените наказания на водача.

Кандидатите за водачи на МПС преминават през изпит за установяване на физическа подготовка и изпит за установяване на ниво на специфични знания и умения за изпълнение на длъжността, в т.ч. практически изпит с управление на автомобили от различни категории („C” и „B”) на полигон и в градски условия. На следващите етапи кандидатите ще преминат през психологично изследване и заключително интервю.

До 27 октомври 2023 г. включително се приемат документи на кандидати за сержанти в НСО за 4 (четири) свободни длъжности „младши сътрудник“ – автомонтьор. Кандидатите трябва да имат поне средно образование и професионална квалификация в областта на автотранспортната техника, да не са по-възрастни от 40 години и да не са осъждани.
Кандидатите за автомонтьори в НСО също преминават през три етапа на конкурсната процедура – изпит за установяване на нивото на специфични знания и умения, психологично изследване и заключително интервю.

Подробна информация за конкурсните процедури, за изискванията към кандидатите, нормативите, които следва те да покрият, както и необходимите документи, са публикувани в раздел „Кариера в НСО/Конкурси“ на интернет страницата на НСО.

Related posts

Облачно време

Авария спря водоподаването от язовир „Студена”

Властта с повече информация относно мерките за първия учебен ден

Leave a Comment