24.1 C
Благоевград
19.06.2024
Новини от ЮгозападаОбществоПоследни новини

Община Разлог зарадва стотици пенсионери

С частично обновяване материалната база на пенсионерските клубове в град Разлог и малките населени места, Община Разлог зарадва стотици възрастни хора.
Като част от инициативата за предоставяне на “Безопасна и здрава среда” Община Разлог извърши основен ремонт на пенсионерските клубове в село Добърско и в село Елешница. Дейностите за подобряване вътрешното състояние на “Клуба на пенсионера” в село Добърско обхвана ремонт и освежаване на стени и тавани, подмяна на отоплителна и електрическа инсталация, уплътняване на прозорци, изработка и монтаж на PVC-прозорци и врати, изграждане на вътрешна канализация и санитарен възел, както и инсталиране на нова отоплителна система на твърдо гориво, а в село Елешница – подмяна на подовата настилка, цялостно вътрешно освежаване, ремонт на санитарния възел и кухненската част.
Здравословна и комфортна среда – за срещи на открито, Община Разлог предостави и на пенсионерите в село Годлево, ремонтирайки навеса и терасата на входа на клуба.
Нови лед телевизори и комплекти за настолни игри бяха предоставени на клубовете в Разлог, село Бачево, село Добърско, село Годлево и село Елешница, с идея за насърчаване социалната активност и преодоляване социалната изолация.
Дейностите за подобряване местата за срещи и активни дейности на всички възрастни хора, реализирани от Община Разлог, продължават и през следващите седмици в останалите населени места.

Related posts

Дневен хороскоп за 24 октомври 2023

ЦИК: 3606 вида бюлетини ще има на кметските избори пред октомври

Счупени клони и дървета след силната буря в Благоевград

Leave a Comment