8.4 C
Благоевград
23.02.2024
КриминалноНовини от ЮгозападаПоследни новини

Окръжна прокуратура – Благоевград привлече пет лица за участие в организирана престъпна група, занимаваща се с разпространение и контрабанда на наркотици

С постановление на прокурор в Окръжна прокуратура – Благоевград в качеството на обвиняеми за участие в организирана престъпна група са привлечени К.М. (на 55 години), В.С. (на 37 години), Е.М. (на 57 години), М.М. (на 47 години), Р.М. (на 28 години). Престъпното деяние е квалифицирано по чл. 321, ал. 3, вр. ал. 2, вр. ал. 1 от НК .

В хода на проведената специализирана операция от служители на ГД „Борба с организираната престъпност“ под надзора на Окръжна прокуратура – Благоевград са събрани доказателства за това, че от м. февруари 2022 г. до 23.10.2023 г. обвиняемите участвали в организирана престъпна група, ръководена от К.М. и Р.М., с користна цел – получаване на доходи от престъпна дейност.

Петимата се занимавали с държане, разпространение на територията на област Благоевград и контрабанда през границите на страната на хероин и марихуана.

Тримата обвиняеми – В.С., М.М. и Р.М., са задържани за срок до 72 часа, като предстои да бъдат внесени в съда искания за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

Обвиняемите К.М. и Е.М. понастоящем изтърпяват наказания в затворите в гр. Бобов дол и гр. Пазарджик по осъдителни присъди за разпространение на наркотици.

Установена е съпричастността и на други две лица – Д.М. (на 42 години) и Р.К. (на 57 години), които са задържани на 13.10.2023 г. при опит да пренесат през ГКПП Капитан Андреево на около 4,5 килограма марихуана, скрита в тайник на автомобил. Те са привлечени към наказателна отговорност по друго досъдебно производство.

Related posts

Дни на безопасността на пътя 2023

Дневен хороскоп за 28 септември 2023

Един човек е загинал, а 37 са ранени при катастрофи в страната през изминалото денонощие

Leave a Comment