6.8 C
Благоевград
19.04.2024
Новини от ЮгозападаПоследни новини

Още 57 българи бяха евакуирани от Израел

МВнР чрез Посолството на Република България в Тел Авив и Дирекция „Ситуационен център“ успя да осигури  57 места за български граждани в полет на частна авиокомпания днес. Сред успешно изведените от страната са 29 туристи, семейства с малки деца и граждани, намиращи се в особено рискови зони, хуманитарни случаи. Това посочват от пресцентъра на МВнР. 

При положение, че обстановката по сигурността позволява, остава възможността за пътуване Тел Авив – София с редовни полети на Bulgaria Air и на El Al, както и фериботната линия Хайфа – Ларнака (Кипър).

С реализиране на посочените възможности, на практика всички заявили се към момента краткосрочно пребиваващи в Израел български граждани, както и няколко хуманитарни казуса ще  бъдат обхванати. Посолството ни в Тел Авив информира, че летище „Бен Гурион“ продължава да работи с ограничен капацитет и различни авиокомпании изпълняват част от редовните си полети до други държави.

Дирекция „Ситуационен център“ към МВнР и Посолството на Република България в Тел Авив изготвят списък на желаещите да бъдат изведени от Израел български граждани, който ще бъде ползван при евентуален бъдещ полет от страната.

Related posts

Интензивен е трафикът по някои гранични пунктове

35 семейства протестираха пред електроразпределителното дружество в Благоевград

Областната здравна карта на Благоевград е готова, вижте какво включва

Leave a Comment