31.3 C
Благоевград
22.07.2024
БългарияОбществоПоследни новини

Пет министерства ще подготвят местните избори

„В точка втора от днешното заседание ще разпределим задачите на отговорните министерства, които са свързани с произвеждането на местните избори. Това са Министерството на външните работи, Министерството на финансите, Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на правосъдието и Министерството на електронното управление“. Това обяви Министерския съвет премиерът Николай Денков.

„Всяко от тези министерства поема специфични отговорности, с които трябва да се справи през следващите два месеца. Тези задачи ще трябва да се изпълнят съгласувано с Централната избирателна комисия“, посочи той.

„Наред с опазването на обществения ред, борбата с незаконния трафик на мигранти, борбата с производството и разпространението на наркотици, осигуряване на безопасността по пътищата – Министерството на вътрешните работи ще поеме и редица нови задачи, които трябва да изпълни качествено и в срок. Министърът на вътрешните работи вече е изпратил мотивирано искане до президентството, с което изисква смяна на главния секретар. Има различия за това как трябва да бъде координирана и осигурена организацията на работата в министерството“, заяви Денков.

Правителството очаква решението на Румен Радев. 

„След като получим положително съгласие, това предложение ще бъде внесено и за решение на Министерския съвет“, заяви премиерът.

Източник: btvnovinite.bg

Related posts

Нерегламентирано сметище край река Струма

Изтича крайният срок за назначаване на общинските избирателни комисии

Ветровит и топъл 20 октомври

Leave a Comment