14.6 C
Благоевград
16.04.2024
Новини от ЮгозападаОбществоПоследни новини

Политическо напрежение в село Рилци. Какви са причините?

Няколко кубика дървесина, добита при разчистването на коритото на реката в село Рилци, станаха повод за напрежение между служители на община Благоевград и кметът на селото Крум Крумов,който заяви пред журналисти, че е подложен на политическа репресия в предверието на местните избори.  

Вчера в звеното „Общински инспекторат“ е подаден сигнал за изчезването на няколко кубика дървесина за огрев в землището на село Рилци. На място отиват служители на звеното и на общинско предприятие „Озеленяване“. Съставен е констативен протокол за липсите, който е връчен на кмета на селото Крум Крумов. Той твърди, че никой не е разговарял с него.

Според Крумов е имало устно разбирателство със заместник-управителя на общинско предприятие „Озеленяване“ да прецени на кого да даде дървата и те са били предоставени на местен жител, който е социално слаб и е бил ангажиран от кмета на селото да почисти района около кметството и стадиона. 

Кметът на Рилци обаче признава, че няма право да се разпорежда с тях. 

Добитите от общината дърва за огрев при почистването на речните корита се складират и след изготвяне на списъципо предложение на кметовете на селата и социалните служби се раздаватна социално слаби хора и семейства. Това правило е нарушено, заяви кметът на Благоевград Илко Стоянов.

Кметът на Рилци Крум Крумов обаче твърди, че това е политическа репресия срещу него, защото ден преди това той е обявил публично, че подкрепя друг кандидат за общински кмет. Кметът на Благоевград Илко Стоянов отрече това.

Източник: Радио Благоевград

Related posts

Задържаха мъж, размахвал пистолет пред магазин

Банско се потапя в света на музиката

ПСС: Разкъсана облачност и слаб вятър има днес в планините

Leave a Comment