17.9 C
Благоевград
18.06.2024
ОбществоПоследни новини

Продължава борбата с огнената стихия в Гърция

Продължава борбата с огнената стихия. Става дума за Гърция. Според Европейската комисия огнената стихия край Александруполис е най-голямата, откакто се води пожарна статистика.

Според статистиката от последните дни около 81 000 хектара са изгорели. Група от български пожарникари вече няколко дни е именно в района на Александруполис. Това заяви в интервю за Радио Благоевград ръководителят на групата от 36 пожарникари, сред тях и трима от Благоевград, комисар Валентин Василев. Той е директор на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Благоевград.

В района при гасенето на пожарите помагат и два хеликоптера. Въпреки това е много трудно при тези сухи треви и изсъхнали дървета. Групата е на възвишенията над Александруполис. Има необходимата техника. В момента здравословното състояние на пожарникарите е добро. Няма никакви оплаквания. Преди два дни групата е помогнала за потушаването на пожара близо до гръцко село. Групата ще остане в Гърция в този състав до петък, на 1-ви септември. След това ще дойде друга група от пожарникари. Повече интересни подробности от работата на българските пожарникари в Гърция можете да научите от интервюто на Иван Лазов с Валентин Василев.

Related posts

Хартиената извинителна бележка за учениците се заменя с електронна

Санкциите на ТЕЦ „Бобов дол“ възлизат на около 800 000 лв.

В Благоевград пристигнаха бюлетините за предстоящия местен вот