31.3 C
Благоевград
22.07.2024
Новини от ЮгозападаПоследни новини

Резервациите за Новогодишните празници започнаха, какви суми да очакваме?

В края на септември месец традиционно започват резервациите за Нова година. Все пак някои експерти съветват да заложим на сигурно и да я направим една година по-рано, тъй като свободните места приключват бързо.

„Дестинацията определя времето за резервиране. Може да сте закъснели, да сте навреме и да сте подранили. И трите са верни. Ако клиентът се ориентира към екзотични дестинации, значи е закъснял, резервациите за там приключват в края на септември. Ако сте предпочели по-близка дестинация в съседни държави, сега стартират автобусни почивки, а ако говорим за къщи за гости, вече е минал сезонът отдавна“, каза Павлина Иванова от Обединение „Бъдеще в туризма“ в студиото на Bulgaria ON AIR.

Тя поясни, че къщите за гости са познати на клиентите като мястото, за което се прави резервация поне една година по-рано. Гостът обясни, че има предложения и за ранни резервация. В момента хората могат да се възползват и от отстъпките, които варират от 10-15%.

Пакетите за Нова година са много различни в България и в чужбина. Данните от миналата година показват, че празненство у нас ще ни струва доста по-солено от празненство в чужбина. Иванова сподели, че би се радвала, ако тази тенденция продължи, тъй като това би говорило за повишен стандарт на туризма в страната.

„Това е супер новина. Ако има такива цени, това означава, че имаме клиенти, които могат да си го позволят, а и имаме вече и качествена услуга, която се предлага на тази цена. По отношение на различните дестинации, палитрата е голяма. От 300 до 800 лв. можем да се направи почивка в Турция или Сърбия с организиран транспорт. Ако разширим бюджета – до 1000-1500 лв.- можем да отидем до Тунис или Египет. Скочим ли до 2500-4000 лв. можем да отидем до Бали или на круиз“, коментира експертът.

Related posts

Отпускат още 27,5 млн. лв. за малките и средни земеделски производители

Мъж заплаши жена си с убийство в Благоевград

Предлагат промени в данъците върху доходите ни, които засягат всички българи

Leave a Comment