23.5 C
Благоевград
13.04.2024
БългарияПоследни новини

„Ремонт на ремонта“: Обмислят нова ревизия на Закона за движение по пътищата

Депутати от управляващото мнозинство обмислят ревизия на току-що приетите промени в Закона за движение по пътищата. Причината – няколко от новите санкции се оказват спорни и трудно приложими, посочва NOVA.

Наскоро приетите промени в Закона за пътищата доведоха да неясноти и обществено напрежение, признава депутатът Явор Божанков.

„Макар и да не са наши предложения, според мен дължим извинение за начина, по който това законодателство беше прието. Доброто намерение на колегите беше да се борят с нарастващия брой на жертвите по пътищата, но стана точно обратното”, допълни народният представител.

Взетите решения за отнемането на автомобил при положителен полеви тест за алкохол и наркотичнивещества се оказват не добре обмислени, коментира още Явор Божанков. „Ако при алкохола има едно разграничение в промилите и наказанието, то при другите субстанции такова разграничение няма. Това е сериозен проблем. Абсолютно възможно е човек от европейска държава например в петък да е пушил марихуана и в понеделник да бъде престъпник, макар че е седнал зад волана напълно трезвен. Няма горна и долна граница”, отбеляза депутатът от ПП-ДБ.

Това, както и други промени в закона, гласувани преди броени дни, са причина депутати да поискат среща с вътрешния министър Калин Стоянов още днес. Дали предстои ремонт на ремонта на закона – ще стане ясно до дни.

Related posts

Интензивен е трафикът на някои от граничните пунктове, ето къде

Добри са условията за туризъм в планините

130 години „Заркова къща“ в Банско

Leave a Comment