6.8 C
Благоевград
19.04.2024
Новини от ЮгозападаОбществоПоследни новини

Сакскобургготски за инцидента с дъщеря му Калина: Всеки пред закона е еднакъв

Симеон Сакскобургготски за първи път коментира инцидента с дъщеря му – княгиня Калина. 

„Инцидент е. Мисля, че от доста малко, стана нещо огромно, но как да кажа – това са вече други причини, но живеем в една правова държава и всеки пред закона е еднакъв, аз мисля, че това не бива да го забравя никой„, заяви Сакскобурготски пред журналисти в Рилския манастир.

Припомняме, че княгиня Калина катастрофира в Боровец на изхода от паркинг на хотел, като след направен тест с техническо средство пробата отчела над 1,2 промила алкохол.

„Тези които сочат с пръст, които обвиняват, злорадстват с извинение, а като родител – винаги боли, но един Господ е и се надявам, че нещата ще приключат“, допълни той.

Симеон Втори коментира и политическата ситуация у нас. „Мисля, че ако има преди всичко добро желание, ясни цели и в крайна сметка те са избрани, за да добрува народа, мисля че това е тяхна отговорност, да намерят начина, аз съм уверен, че ще стане“, заяви той по повод работата на Народното събрание.

Според него не сме различни от други страни, „понякога се бавим повече или друго“, допълни Сакскобурготски. 

„Аз не обичам да обобщавам, но понякога наистина си губим времето със съвсем безинтересни неща, а бихме могли да си съсредоточим енергиите в по-конкретните цели“, подчерта Симеон Втори.

Той присъства на Зоупокойна молитва и панихида за 80-годишнината от смъртта на цар Борис III.

Related posts

Оперират жената, ранена при покушението срещу Алексей Петров

Дезинфекция на съдовете за битови отпадъци в Благоевград

Въженият парк в Благоевград със стандартно работно време от 1 септември

Leave a Comment