14.6 C
Благоевград
16.04.2024
ОбществоХайлайф

Сашка Васева: Отивам на „Пирин фолк“ с метална пластина в главата

Фолкпевицата Сашка Васева започва лъчетерапия от септември в Германия, разкри пред „Телеграф“ самата тя. „Направили са схема за 25 процедури в рамките на два месеца и това ще е заключителният етап на лечението ми. Макар мъжът ми Христо да казва, че съм най-смелата жена на света, си ме е страх“, призна звездата.

Тя разкри, че няма подобрение на зрението й след операцията на главата, която й направиха преди почти 2 г. за отстраняване на тумор с големината на яйце. „Виждам всичко като силуети в гъста мъгла. Тази нощ се прибрахме от Германия, където бях за последни изследвания. Лекарите се учудват как добре се възстановявам. Направиха ми и куп ваксини, които да предпазят различните органи в тялото ми, тъй като една метална пластина е останала в главата ми и като чуждо тяло може да причинява разни възпаления и инфекции. Възхитена съм какви домати са започнали да произвеждат германците – не са като гумените, а съвсем истински и вкусни. Изпих една опаковка Омега-3, явно трябва повече риба да ям, те нали затова препоръчват на болните сьомга, но не от култивираната, а дивата, за да е максимално чиста“, разказа още Сашка.

Изпитанията, които преживя, е претворила в най-новата си песен „Боже мили“. „Докато бях в болницата, с Христо се свърза един млад композитор – Юлиян Асенов, който се е вдъхновил от моята съдба и я е описал в песен. Аз му помогнах да доизкусурим текста, който е негов заедно с музиката, а аранжиментът е на Светослав Лобошки. Чрез нея благодаря на Господ, че съм жива. А Юли пожела да я изпеем заедно в дует“, разказа Васева.

Двамата ще я представят на 27 август в Летния театър в Сандански в конкурса за нова авторска песен „Пирин фолк“. „На тази сцена изгрях и 30 г. грях, бих искала още поне 1000, ако е възможно. Освен това съм свързана с местната публика, тъй като първа изпях „Добре дошли в Сандански, приятели“.

Не отивам там, за да се конкурирам, а да подкрепя младите автори. Ако колегите, с които сме създали фестивала, участваха, тогава да се конкурираме“, добави тя. Блондинката е избрала черна рокля, с която ще се появи на сцената. „Ще изненадам със стил и елегантност, защото вече не съм същата. Сигурно никога няма да използвам повече жартиери, освен вкъщи, затова няма да атакувам ниската чакра, а тази над главата, която е връзка с божественото“, каза още Сашка Васева.

Related posts

Облачно и дъждовно време

Мъж с лаймска болест след ухапване от кърлеж, жена заболя от туберкулоза

Трети ден продължават трусовете в Пиринско

Leave a Comment