9.9 C
Благоевград
22.04.2024
БългарияЛюбопитно от света около нас

Септември ще е по-топъл от обичайното, градусите дори до 35

„През цялата следваща седмица ще бъде топло. Максималните температури ще са до 36 градуса. На морето ще бъде идеално. И най-зиморничавите девойки ще се чувстват комфортно. 24 градуса ще бъде средната температура на водата по Черноморието ни“.

Това каза пред bTV климатологът проф. Георги Рачев.

По Южното Черноморие температурите ще са около 27 градуса. Хората могат да са на плажа от сутрин до вечер.
Във Варна максималните температури ще са до 29 градуса. Минималните се увеличават до 23 градуса. Няма да има валежи – само малки облачета, уточни той.

В Русе максималните температури през следващата седмица ще достигат 32 градуса. Времето ще е сравнително слънчево.

В Стара Загора през следващата седмица температурите ще достигат 36 градуса. 23 градуса ще са минималните. Няма вероятност за валежи, посочи климатологът.

„Този месец септември ще бъде по-топъл. Възможно е достигането до 35 градуса веднъж, но през цяла седмица – едва ли“, обясни проф. Рачев.

„На Мусала да вали сняг през август – няма нищо феноменално. Това през последните 30 години се е случило през всички десетдневия на август. Виждаме и топлото време, и валежното време. България показва разнообразие“, посочи той.

„Пожарите на Хавайските острови са страшни. Това е погром. Абсолютно всичко е унищожено. Хората влизат в океана, за да се спасят и ги прибират от бреговата охрана“, коментира климатологът.

„На Хаваите са много добре подготвени за пожари и пазят природата, но неволно хвърлено нещо или едно стъкло могат да предизвикат запалване и всичко гори като кибрит“, каза още той.

Related posts

Съдът отхвърли иска на Цацаров за неимуществени вреди срещу Кирил Петков

Интензивно е движението по границите със Сърбия, Румъния, Гърция и Турция

НС прие на първо четене промени в Закона за движение по пътищата

Leave a Comment