8.4 C
Благоевград
23.02.2024
Новини от ЮгозападаПоследни новини

След проблемите с е-рецептите: Неуредици и с е-бележките за учениците

След сериозните проблеми с е-рецептите за антибиотици, за проблем с електронните медицински бележки алармират родители и лекари. Въпреки че документът е издаден – той не е видим в електронните дневници. Така отсъствията не могат да бъдат извинени. 

Преди седмица двете деца на Дагмар са при джипито за задължителния медицински картон. Посещението съвпада с часовете. Така натрупват три отсъствия. 

„Тези отсъствия не могат да се извинят, защото те реално не са болни. Джипито е пуснало бележка, но отсъствия си седят. Единият ми син е със стипендия за успех. И му беше казано, че ако направи още 2 отсъствия, ще му спрат стипендията за месеца“, казва бащата.

Проблемът засяга деца, които не са на училище заради преглед, изследване или ваксина. От здравното министерство обясниха, че проблемът засяга два от трите електронни дневника, които училищата ползват.

Проблемът е изцяло в софтуера на фирмата доставчик на услугата и те са длъжни да я адаптират възможно най-бързо за нуждите на училищата.

Според образователното министерство, сигналите за неотразените бележки са под половин процент от всички издадени. И съветват – при проблем родителят да се свърже с класния ръководител.

Източник: btvnovinite.bg

Related posts

Даниел Димитров поема полицията в Благоевград

admin

Разследват кражба от хранителен магазин в Благоевград

Рецидивист преби бившата си приятелка в гориста местност

Leave a Comment