14.6 C
Благоевград
16.04.2024
БългарияПоследни новини

Служителите в затворите излизат на протест

Служителите на затворите излизат на протест. Митингът ще се проведе на 6 октомври от 11.00 часа пред сградата на дирекция „Изпълнение на наказанията“. 

Това реши на свое заседание Управителния съвет на синдикалната им организация.

„Проучване на синдиката в структурите на организацията в цялата страна показва, че служителите са недоволни от цялостното управление на дирекцията, пряка отговорност за работата на която носи нейният директор Ивайло Йорданов. Въпреки всички усилия на Синдиката на служителите в затворите в България, неговите членове и респективно голяма част от служителите на затворите и арестите в страната продължават системно да са потърпевши от неспособността на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ да предложи адекватни решения на проблеми, засягащи пряко професионални и трудови права и интереси на служителите“, казват от синдиката.

Конкретният повод за протеста е уволнението на младши инспектор Емил Велков, който оглави протеста на служителите на софийския затвор, на 12 май. 

„Протестът използван като претекст за неговото отстраняване, явно показва целящо отслабване на синдиката и УС на ССЗБ счита, че никоя реномирана компания или държавна институция не трябва да има нищо общо с административни ръководители, които се отнасят по този начин с работниците си“, допълват от ССЗБ. 

Related posts

Ден на траур за жертвите на наводненията

Носталгията по соца и политическият виц

admin

Ефективна присъда за пренасяне на високорискови наркотични вещества през ГКПП Илинден

Leave a Comment