21.8 C
Благоевград
18.06.2024
БългарияКриминалноПоследни новини

Случаят „Дебора”: Обединяват двете разследвания спрямо задържания и му повдигат нови обвинения

Районната прокуратура в Стара Загора обединява двете разследвания спрямо Георги Георгиев и ще му повдигне нови обвинения, съобщиха от обвинението.

След извършен анализ на събраните доказателства от разпити на свидетели, включително допълнителeн разпит на пострадалата Дебора Михайлова, писмени доказателства, включително допълнителна съдебномедицинска документация, представена от процесуалния представител на пострадалата, изготвените заключения по назначените експертизи – комплексна петорна съдебномедицинска експертиза, техническа, тройна комплексна експертиза – ДНК, дактилоскопна и трасологична, наблюдаващите прокурори обединяват разследванията спрямо задържания 26-годишен мъж.

Предстои да му бъдат повдиганти нови обвинения. Едното престъпление е за това, че на 26 юни в стая в апартамент той е остригал част от косата на Дебора и употребил сила – удар с юмрук.

Другото престъпление е за това, че с особена жестокост и по особено мъчителен начин е причинил на 18-годишното момиче двустепенна средна телесна повреда, изразяваща се в черепно-мозъчна травма, мозъчен оток и лека мозъчна контузия, довели до временна опасност за живота и порезни рани, довели до обезобразяване на лицето и на други части от тялото.

Повдигането на новите обвинения ще се извърши лично от наблюдаващите прокурори в присъствието на защитниците на обвиняемия, който е с определена мярка постоянен арест по досъдебно производство, водено срещу него за закана с убийство.

Related posts

ЦИК: 44,94% е избирателната активност в страната

Спешните медици отново излязоха на протест – искат оставката на здравния министър

Делото за побоя над кучето Мечо започва на 2 ноември

Leave a Comment