10.5 C
Благоевград
25.02.2024
Новини от ЮгозападаОбществоПоследни новини

Спират всички ремонти по републиканската пътна мрежа в Кюстендилско

Всички ремонти по републиканската пътна мрежа в Кюстендилско ще бъдат спрени след разпореждане на Пътната агенция. Целта е да бъдат отстранени нередности по договорите с фирми по зимното поддържане и аварийни дейности.

Спира се изрязването на храсти, косенето на трева, кърпенето по платната, което се прави в доста участъци от републиканската мрежа в региона, каза инж. Милчо Георгиев, шеф на фирма Пътно поддържане – Кюстендил.

„Чистим храсти, косим с машини покрай банкетите, кърпения, то ни е възложено, но не е дадено да се изпълнява. Текущи, които се извършват за поддръжка на пътищата. Навсякъде, по главния път, на към Гюешево се косеше, на към Трекляно, към двете реки, кърпения на Граматиково, Отоманци, Трекляно също има кърпения. Ние не спираме, те ни спират, естествено, след като възложителя нарежда да не се работи. Ако кажат да се работи ще се работи. Като падне сняг тогава ще кърпим“, обясни той.

Полагането на хоризонтална маркировка по пътя Кюстендил-Дупница, 37 километра, което започна преди близо месец, няма да спира, защото то е по друг договор, поясниха експерти.

Related posts

Втора поредна година АУБ дарява средства на CancerCare

МЛАДЕЖКИ ФЕСТИВАЛНИ ДНИ ПОД НАДСЛОВ “ЗАЕДНО – СПОРТ И ИЗКУСТВО“ В САНДАНСКИ!

Лек автомобил се обърна по таван на автомагистрала „Струма“ край Кочериново

Leave a Comment