5.4 C
Благоевград
23.02.2024
БългарияПоследни новини

Съдът отхвърли иска на Цацаров за неимуществени вреди срещу Кирил Петков

Софийски районен съд отхвърли иска на бившия главен прокурор и бивш председател на КПКОНПИ Сотир Цацаров срещу съпредседателя на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков. Искът на Цацаров е заради медийно изказване на Петков. Това става известно от решение на съда от 21 август. Според съда изказванията на Петков не са противоправни. 

Искът е за претърпени неимуществени вреди, изразяващи се в уронване на личния и професионален авторитет, честта и достойнството, както и психологически и физически дискомфорт, притеснение, безпокойство и тревожност вследствие медийно изказване от 14 и 16 януари т.г. на Кирил Петков относно допуска до класифицирана информация на Цацаров, когато той беше шеф на КПКОНПИ. 

„Не е противоправно поведението при изказани мнения с негативна оценка, пряко или косвено засягащи конкретно лице, когато името му се коментира или се предполага във връзка с обществен въпрос, свързан с неговия пост, дейност или занятие. Такива оценки не могат да ангажират отговорността на автора им за обезщетяване на причинени неимуществени вреди на адресата, ако не засягат достойнството на личността (т.е. ако не съставляват обида)“, се посочва в решението на съда.

 Решението не е окончателно и подлежи на обжалване.

Източник:Константин Костов, БТА

Related posts

Закопчаха измамница, взела 31 000 лв. от благоевградчанин

На теб една, на мен една: Записите от броенето разкриха нов скандал за изборни нарушения

ЦИК: В 5900 секции в страната ще се гласува с машини на балотажа

Leave a Comment