14.6 C
Благоевград
16.04.2024
КриминалноПоследни новини

С тежки заплахи и цинични обиди, благоевградчанин преби жена пред 2-те и деца, арестуваха санданчанин малтретирал годеницата си

„Ще те убия, ще те смачкам, с такива заплахи, гарнирани с цинично обидни думи благоевградчанин нападна и би жена пред двете и деца, едното на 10 години, другото по-малко от 1 година. Инцидентът станал ня ул. „Майор Ст. Иванов “ в областния център в близост до дома на 29- годишната А. Ш., където я срещнал 33- годишният Лазар И., пише Struma.com

Мъжът започнал да крещи, да обижда, налетял на бой и не се смутил въпреки писъците на жената. Незабавно е подадена жалба в полицията и насилникът е задържан. Подобен случаи регистрираха и в Сандански, където вчера 24- годишна се оплака от побой нанесен и от мъжа, с когото живее на съпружески начала. Тя е освидетелствана за нанесаната и травма, а биячът Георги е зад решетките.

Прави впечатление, че в последния месец зачестиха случаите на домашно насилие, които виждат бял свят. Явно е, че жените добиха кураж, виждайки сериозната подкрепа към жертвите на насилие след случая „Дебора“ и декларираните крути мерки срещу насилниците.

Припомняме, че Дебора от Ст. Загора стана обект на зверски тормоз от бивш нейн приятел, който я ряза с макетен нож. 400 шева по тялото и направила лекарите, останали потресени от гледката. След случая цяла България се надигна в защита на Дебора, а стотици жени нарушиха мълчанието и информираха органите за упражнявано и срещу тях домашно насилие. 

Related posts

Фурор на предизборната среща на Атанас Стоянов

Фестивалът на производителите: Да вкусиш Симитли

Нарушено водоподаване на улица в Симитли

Leave a Comment