31.3 C
Благоевград
22.07.2024
Новини от ЮгозападаОбществоПоследни новини

Театралният сезон в Драматичен театър “Никола Вапцаров” – Благоевград започва през септември

След кратка ваканция Драматичен театър “Никола Вапцаров” – Благоевград стартира новия театрален сезон.

Новият творчески сезон започва с детския спектакъл “Весел светофар”, който ще се играе в Камерна зала на 9 септември от 11:00 ч. Малките почитатели на театъра ще могат да се насладят и на народната приказка за “Неволята” с представлението на 16 септември от 11:00 ч.

В предстоящия сезон публиката отново ще има възможност да гледа документалния спектакъл “Забелязано в Благоевград”, в който основни действащи лица са хората от града. Представлението е изградено от интервюта с граждани, които екипът на спектакъла, с режисьор Неда Соколовска, събира по време на работния процес. Представлението ще се играе на 11 септември от 19:00 ч. в Зала 2 на Драматичен театър “Никола Вапцаров” – Благоевград.

На 25 септември се играе комедийно-музикалният спектакъл „Мелофобия“ с участието на Милица Гладнишка, Милена Маркова-Маца, Иван Велчев и Никеца, в блестящия акомпанимент на китарата на Мирослав Иванов –  един от музикантите в „Обичайните заподозрени“.

Спектакълът „Мелофобия“ търси отговори на въпросите какво се случва, когато изгубим ритъма в живота си? Как живеем, ако нямаме свой собствен припев и мелодия? Колко дълго можем да останем сами в тишината?

Режисьор на постановката е Цвети Пеняшки, който заедно със сценографа Мариета Голомехова и костюмографа Сърджан Кръстевски сътворяват съвършено нов тип мюзикъл, създаден от импровизации и текстове, написани по действителни случаи. 

През септември зрителите ще видят и брилянтния спектакъл на режисьора Стайко Мурджев – “Съмнение”, който получи две номинации за престижните награди ИКАР 2023. Спектакълът също така бе селектиран за няколко национални фестивала, от които се завърна с много награди. Калин Врачански, Станка Калчева, Радена Вълканова и новото попълнение в екипа – актрисата Христина Джурова, ще ви пренесат в света на криминалния психологически трилър на световно признатия драматург Джон Патрик Шанли, в който зрителят е не просто публика, а едновременно следовател и свидетел. Датата е 27 септември от 19:00 ч.

Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград Ви очаква и през новия творчески сезон!

Касата на театъра ще отвори на 4 септември, а дотогава зрителите могат да закупят билети за любимите си спектакли онлайн: www.entase.bg/dt.blagoevgrad/.

Related posts

Задържаха незаконна дървесина край Белица

Горивата за автомобили стигат 3 лв. за литър

Хотелиер от Сандански е намушкан с нож, а 15-годишно момче – в седалището

Leave a Comment