10.5 C
Благоевград
25.02.2024
Новини от ЮгозападаПоследни новини

Температури до 27 градуса до края на октомври

В петък облачността ще остане променлива през деня с превалявания следобед и привечер в Северозапада. Дневни температури – в интервала 23-28 градуса, до 29-30 в Централна Северна България. Времето отново ще е с повишен риск от разпалване на горски и полски пожари – най-вече заради топлия фьон, който ще се усеща в цялата страна, но ще е особено силен по северните склонове на Западна Стара планина, Родопите и Южното Черноморие.

През почивните дни дневните температури леко ще се понижат с градус-два и ще са между 22 и 27 градуса. Облачността ще остане по-плътна в събота до към обяд с потенциал за слаби и незначителни превалявания. След това облаците ще се разкъсват и намаляват. Ще се усеща западен вятър с прохладни пориви. Неделята ще е тиха и слънчева, макар призори в някои ниски райони да се оформят есенни мъгли.

Последните два календарни дни – понеделник и вторник ще са без осезаем вятър. В ранните часове видимостта тук-там в равнините ще е понижена. Повече слънце ще има в понеделник, докато във вторник през деня ще се появи рехава висока облачност.

В първия ден на ноември над страната се очаква студен атмосферен фронт – ще се усили северозападният вятър и температурите ще се понижат до дневни показания от 16 до към 22-23 градуса. По фронта ще превали краткотрайно от северозапад на изток с възможна оскъдна гръмотевична активност.

Related posts

Започват дисциплинарни производства срещу магистрати заради „Осемте джуджета“

На път за почивните дни: Натоварен трафик се очаква в цялата страна

Алексей Петров е бил застрелян

Leave a Comment