21.8 C
Благоевград
15.07.2024
Новини от ЮгозападаОбществоПоследни новини

Тече подготовката за Втория ШАХ ФЕСТ – СИМИТЛИ

Под патронажа на кмета на община Симитли Апостол Апостолов и със съдействието на шахматен клуб „Капабланка 97“ за втора година се организира фестивал на шахматистите.

Турнирът ще протече в 9 кръга по швейцарска система. Класирането е според набраните точки. В случай на равенство ще се прилагат следните допълнителни показатели: Бухолц Медиана, Бухолц, брой победи и ниво на постижение.  Контролът за времето на една игра е от 10 минути плюс 5 секунди.

Във второто издание на шахматния фестивал главен съдия ще бъде Георги Бедников с категория за международен съдия по шах мат.  

ШАХ ФЕСТ – СИМИТЛИ се организира като част от съпровождащите събития, посветени на празника на гр. Симитли.

Фестивалът на шахматистите  ще се проведе в комплекс „Алпийска градина“ на 02 септември, с начален час 10:00 часа.

Право на участие имат всички шахматисти, заплатили турнирна такса на място в размер на 25 лева. (Турнирната такса включва и обяд за всеки участник). Всеки желаещ може да се запише до 09:30 часа на 02.09.2023 година (събота). 

Заявка за участие шахматистите могат да изпратят на:  e -mail  ste.vas@abv.bg  и тел. 0896 631 643 (Георги Бедников – Главен съдия на турнира) и тел. 0886 688 724  (Антон Владимиров – директор на фестивала).

Related posts

Жена помете няколко паркирани автомобила във Владая

Единодушна подкрепа от ВМРО за Атанас Стоянов в Сандански

Полицията хвана 22- ма непълнолетни в дискотека вДупница

Leave a Comment