17.9 C
Благоевград
18.06.2024
Новини от ЮгозападаПоследни новини

ЦИК започва работа по подготовката на изборите на 29 октомври

ЦИК започва работа по подготовката на изборите на 29 октомври

от Милена Кирова

13:58, 31.08.2023 (обновена)

Чете се за: 02:00 мин.

У нас

живо цик започва работа подготовката изборите октомври

Слушай новинатаPlay

00:00

-02:04MuteSettings

Слушай новините днес

Споделете:

FacebookTwitterFacebook Messenger

ЦИК започва работа по подготовката на изборите на 29 октомври.

„Местните избори са свързани с най-мащабната подготовка. Назначават се 265 общински избирателни комисии. Подготовката върви спокойно. Това, че бяха насрочени юли, даде възможност всички участници на избори да бъдат подготвени. Надяваме се на тези избори и на вашето съдействие. Намираме в медиите партньор, чрез който стигаме до хората“, заяви на брифинг председателят на Централната избирателна комисия Камелия Нейкова.

„Спокойна работа, както в подготовката на изборния процес, така и по време на кампанията. Да се надяваме, че изборите ще бъдат произведени спокойно“, допълни председателят на ЦИК.

„Приели сме какво значи изискването за уседналост. Регистрацията на партии и коалиции започва в понеделник и ще приключи на 13 септември“, добави Росица Матева, говорител на ЦИК.

В момента са назначени около 160 общински избирателни комисии. При 84 комисии не е постигнато съгласие от политическите сили. Общинските избирателни комисии ще започнат работа на 9 септември. Ще се избират 265 кметове на общини.

„Софтуерът трябва да бъде надграден, тогава гласуване на местни избори не беше предвидено. Непрекъснато сме в кореспонденция със създателя на софтуера. В повечето секции ще се гласува с 3 бюлетини, само в няколко с 4. Преценка на ЦИК е да реши как ще действа“, каза още Росица Матева.

Източник: БНТ

Related posts

Кола се преобърна в дере в Софийско, жена и бебе са с опасност за живота

 Миньори от Бобов дол пробиха полицейския кордон и затвориха и магистрала „Струма“

Добри са условията за туризъм в планините

Leave a Comment