31.3 C
Благоевград
22.07.2024
Новини от ЮгозападаПоследни новини

Интензивен е трафикът на граничните пунктове

На границата с Румъния румънският фериботен кораб ,,Европа”, обслужващ линията ГКПП „Никопол“ – Турну Мъгуреле, не извършва плавания поради повреда. Работата ще бъде подновена след отстраняване на аварията, съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП). Информацията е актуална към 06:00 часа днес. 

От „Гранична полиция“ препоръчват на пътуващите да използват други пунктове на българо-румънската граница. Трафикът е интензивен на ГКПП „Видин“ и ГКПП „Кардам“ за товарни автомобили на изход. 
Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа“/“Липница“ и „Крушари“/“Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8:00 до 20:00 часа.

На границата с Република Северна Македония се извършва ремонт на гранично контролно-пропускателния пункт (ГКПП) „Станке Лисичково“. Преминаването през граничния пункт е възможно при спазване на мерките за временна организация на движението. На пунктовете „Гюешево“ и „Златарево“ трафикът е нормален. 

На граничния пункт „Калотина“ със Сърбия също се извършват строително-монтажни дейности, които налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През почивните  дни пътуващите с леки автомобили трябва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване. На останалите гранични контролно-пропускателни пунктове трафикът е нормален.    

По границата с Гърция трафикът е нормален на всички пунктове. От „Гранична полиция“ препоръчват на гражданите, които пътуват към и от Гърция през почивните дни, да използват за преминаване освен пунктовете „Кулата“ и „Маказа“, и останалите пунктове – „Илинден“, „Златоград“, „Ивайловград“ и „Капитан Петко войвода“.
През гранични пунктове  „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси. 

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове на границата с Турция.   

Related posts

Един човек е загинал, а 29 са ранени при катастрофи в страната през последното денонощие

Кражба в Банско

Дневен хороскоп за 9 октомври 2023, понеделник

Leave a Comment