23.5 C
Благоевград
13.04.2024
Новини от ЮгозападаПоследни новини

Четвърти ден са блокирани възлови пътни артерии 

Вече четвърти ден са затворени възлови точки на движение в Стара Загора, блокирана е автомагистрала „Тракия“.  Причината е протест на миньори и енергетици. Ограничено е преминаването през прохода Хаинбоаз в района на село Гурково, детелината на автомагистрала „Тракия“ към Стара Загора и Хасково на 208-и километър и главния път София- Бургас.

Припомняме, че вчера те не приеха поканата на министър-председателя акад. Николай Денков. И настояха за извънредно заседание на Министерския съвет, като в него да има една точка, а именно изтегляне на внесените териториални планове. Te поискаха оставката на енергийния министър Румен Радев. „Срокът за внасяне е спазен в ЕК, сега искаме да бъдат коригирани и да бъдат нанесени нашите искания“, казаха пред БТА от местния синдикат на КНСБ в ТЕЦ 2.

Премиерът Николай Денков да заповяда на протеста и даде предложенията си. Това каза пък президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов на протеста на миньорите и енергетиците на автомагистрала „Тракия“.  „Така искат колегите и аз също мисля, че така е по-добре“, коментира той. 

Имаме нужда от съгласие как да се развие енергетиката, основано на реални факти, не на политически измислици, заяви вчера  премиерът Николай Денков.

Източник:БТА

Related posts

Свещеник стана будител на годината в Санданско

Движението по път І-1 Дупница- Благоевград в района на Кочериново се осъществява с повишено внимание

ОИК – Разлог обяви мандатите за общинските съветници и техния поименен списък

Leave a Comment