5.4 C
Благоевград
23.02.2024
Новини от ЮгозападаПоследни новини

Интензивен е трафикът на границата с Румъния и Гърция за товарни автомобили

Интензивен е трафикът за товарни автомобили на някои гранични контролно-пропускателни пунктове (ГКПП), съобщават на сайта си от Главната дирекция „Гранична полиция“- МВР. Информацията е актуална към 6:00 часа тази сутрин.

Трафикът е интензивен на ГКПП „Видин“,“Кардам“, „Дуранкулак“ и „Никопoл“ за товарни автомобили на изход. Поради критично ниското ниво на река Дунав фериботната платформа, обслужваща ГКПП „Оряхово“ – „Бекет“, няма да изпълнява курсове до нормализиране нивото на  реката. Товарните автомобили ще бъдат пренасочвани към ГКПП „Русе“ и ГКПП „Никопол“. Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа“/“Липница“ и „Крушари“/“Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8:00 до 20:00 часа. 

На границата със Сърбия трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. На ГКПП „Калотина“ се извършват строително-монтажни дейности за реконструкция и модернизация. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни може да се удължи времето за преминаване в зоната на граничния пункт.

На границата с Гърция трафикът е интензивен на ГКПП „Кулата“ за товарни автомобили в двете посоки. На останалите гранични контролно-пропускателни пунктове трафикът е нормален.

Гражданите, които пътуват към и от Гърция през почивните дни, могат да използват за преминаване освен ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“, и останалите пунктове на българо-гръцката граница – „Илинден“, „Златоград“, „Ивайловград“ и „Капитан Петко войвода“. През гранични пунктове  „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

На границата с Република Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. На ГКПП „Станке Лисичково“ се извършват строително-монтажни работи, във връзка с които преминаването през граничния пункт е възможно при спазване на мерките за временна организация на движението. На ГКПП „Гюешево“ и ГКПП „Златарево“ трафикът е нормален.

На границата с Турция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Related posts

По-високи възнаграждения на персонала в детските ясли в Благоевград

Вижте номерата на партиите и коалициите в бюлетините за местните избори

КНСБ: Повече от 2/3 от работещите не достигат заплатата за издръжка

Leave a Comment