9.9 C
Благоевград
22.04.2024
Новини от ЮгозападаОбществоПоследни новини

35 семейства протестираха пред електроразпределителното дружество в Благоевград

  35 семейства година и половина не могат да се нанесат в собствените си домове в Благоевград. Собственици на апартаменти в нова жилищна кооперация протестираха пред сградата на електроразпределителното дружество в града. Месеци наред хората чакат да бъдат снабдени с битов ток, но това не се случва, тъй като първо нямало необходимия трансформатор, а после се оказало, че вместо 4 хиляди, те трябва да заплатят 20 000 лева.

  „След получаване на акт 16 през месец май 2022 г. има обещания за всеки следващ месец да изкопаят трасето и да прекарат таблата, за да ни снабдят с ток, след това се оказа, че се налага смяна на трансформатора, който да се плати от нас. Поискаха 4 хил. лева, които събрахме.

  След изявление пред медиите снощи в 22 часа ни обясниха, че електроразпределителното дружество ще има анекс, но цената на трансформатора е 20 000 лева. Това е извиване на ръце. Тази сума не е смятана при закупуването на апартаментите. Ако се заплатят тези 20 000 лева, ще имаме ток”, каза един от протестиращите собственици на апартаменти.

  Сред тях има и хора, които плащат кредит за имота, който не обитават и квартира, където все още са настанени.

  Източник:NOVA

  Related posts

  Предупреждение от ПСС: Очаква се влошаване на времето в планините

  Над 44% от българите у нас искат 4-дневна работна седмица

  Правителството ще разгледа размера на минималната работна запалата

  Leave a Comment