6.8 C
Благоевград
19.04.2024
Любопитно от света около насНовини от ЮгозападаОбществоПоследни новини

8 ситуации, в които хората показват истинското си лице

Нека не си правим илюзии: много хора са превъзходни актьори! Но има ситуации, в които ВИНАГИ си проличава истинският им характер. Послушната дъщеря, услужливата колега, загрижената приятелка – колко роли на ден ви се налага да играете? И което е по-интересно – коя от тях отговаря на истинската ви същност?

В приложението Threads на Reddit многобройни потребители разсъждават по въпроса в какви ситуации е невъзможно човек да не покаже истинското си лице. Ето някои от  най-честите отговори:

1. Властова позиция

„Дай на човека власт и истинското му лице ще лъсне!“

2. Изкушение: собствена изгода за сметка на чуждо страдание

„Постави човека в ситуация, от която може да извлече лична изгода, и той веднага ще ти подлее вода!“

3. Възможност да блесне…

„Дай на някого възможност да блесне. Възползва ли се от нея и казва ли нещо, което го представя в добра светлина, след като някой друг се е проявил като скромен и самокритичен? Следи за тона му“.

4. Нормалната лудост

„В ситуация на всекидневна криза. При неща като спукана гума, празен резервоар, изгасване на тока и т.н. Може да не е толкова очевидно, но как реагират хората в подобни ситуации издава много за характера им. Който запази самообладание и не изпадне в паника, справи се с предизвикателството по възможно най-добрия начин или не се срамува да помоли за помощ, според мен демонстрира сила на характера и вероятно е стабилна личност“.

5. Партньорство

„Показваш едно лице вкъщи, а пред обществото – друго. Например някои мъже се държат извънредно любезно с обслужващия персонал, а у дома са същински идиоти. Затова бих казал, че истинският характер на човека се проявява в брака“.

6. Малките неща

„Не смятам, че характерът на човек се проявява в определена ситуация, по-скоро трябва внимателно да се следи поведението му във всекидневието. Как се отнася към приятелите си и как те се отнасят с него. Кой ще се притече пръв на помощ, когато си в беда. Кой очаква за всяка услуга отплата (не само в пари и подаръци, но и нематериална, като време, съчувствие…). С други думи: малките неща са тези, които играят роля.“

7. Яденето се бави

„Когато трябва да чакаш дълго да те обслужат в ресторант. Досега всеки простак, с когото съм бил на заведение, е вдигал огромен скандал в подобна ситуация. На нормалните хора им е ясно, че вината не е на сервитьора, и се съобразяват“.

8. Кризи

„Как реагират хората, когато нещо се обърка или в кризисни ситуации от всякакъв род. Плачат ли, рухват ли, стават ли агресивни, започват ли да обвиняват? Или пък вместо да се концентрират върху негативното, правят всичко по силите си да разрешат конкретния проблем и да направят така, че на другите да им е добре?“ 

Помислете дали сте изпадали в подобна ситуация с някого, който ви е изненадал с поведението си, и споделете кога според вас хората най-категорично разкриват истинското си лице.

Related posts

На “Герена” водят преговори за двама нови, чакат развитие тази седмица

admin

Сблъсък между лек автомобил и мотор на Е-79

Крадец на коли ограби магазин в с. Черниче

Leave a Comment