10.4 C
Благоевград
24.04.2024
БългарияОбществоПоследни новини

COVID връща филтъра в училище: сутрин мерят температура и гледат за болно гърло на децата

  •  РЗИ праща писма на директори как да работят при ръст на заразените
  •  В някои училища се готвят за онлайн обучение

Строг контрол за допускане на децата започва в яслите, детските градини и училищата заради ръста на заразени с COVID-19.

Дали детето има висока температура, болно гърло, хрема, секрет от очите или кожни обриви, ще проверява медицинският специалист на входа на училището. Тези със симптоми няма да бъдат допускани в час. Указанията са изпратени от Столичната регионална здравна инспекция до директори на училища и детски градини.

“Специално внимание следва да се обръща на ежедневното наблюдение на здравословното състояние на децата”, гласят инструкциите.

Ако за ученик или дете от градина се установи, че е болно, то

трябва да бъде върнато на родителите, разпореждат от РЗИ.

Ръст на заразените се наблюдава от няколко седмици. На места преподаватели и училищни директори започват да обмислят въвеждане на онлайн обучение. Някои директори дори дават на родителите

да попълнят отсега декларации, че са съгласни децата им да се обучават онлайн, научи “24 часа”.

“Когато поради извънредни обстоятелства присъственият образователен процес в училището е преустановен само за една или повече определени паралелки, след заповед на директора на училището обучението на учениците в нея се осъществява – доколкото и ако е възможно, от разстояние в електронна среда чрез използване на средствата на информационните и комуникационните технологии”. Това писмо е изпратила до столичните директори шефката на регионалното управление на образованието в София Ваня Кастрева в петък.

Related posts

Средният месечен размер на пенсията за осигурителен стаж и възраст достигна 909 лева

ПСС: Лоши са условията за туризъм в планините

ЦИК утвърди образците на бюлетините за местния вот

Leave a Comment