14.6 C
Благоевград
16.04.2024
Новини от ЮгозападаПоследни новини

Развлекателно влакче до три туристически обектa в Петрич

Община Петрич ще осигури нова туристическа мобилност до основните обекти от туристически интерес – Античния град Хераклея Синтика, планината Кожух и църквата „Св. Петка“.

Ще бъде закупено развлекателно туристическо влакче с нулеви емисии. Влакът ще бъде оборудван с мултимедийни съоръжения за осигуряване на увлекателни и информативни обиколки по време на пътуването и платформа за хора с увреждания за осигуряване на равен достъп.

Влакът ще превозва туристи между три ключови туристически атракции. За да се подпомогне устойчивата работа на електрическия влак, ще бъде инсталирана зарядна станция на специално място за паркиране.

Дейността включва и изграждането на VeloHub на паркинга на античния град Хераклея Синтика. VeloHub ще се състои от обществена велостанция за саморемонт с възможност за зареждане на електрически велосипеди и навес за почивка, включително стоянки за велосипеди.

Общият бюджет на проекта се предвижда в рамките на 990 060,00 евро, без собствено финансиране, разпределен между всички партньори по проекта – Община Струмица, Община Берово и НПО „Туристически съюз – Струмица”, а от българска страна са Община Петрич – водещ партньор, Община Струмяни и НПО „Бизнес Информационен и консултантски център“, гр. Сандански.

Related posts

Жълт код за валежи в пет области у нас

Движението по път І-1 Дупница- Благоевград в района на Кочериново се осъществява с повишено внимание

Рилският манастир в бюрократична хватка, новоизграден комплекс не може да заработи

Leave a Comment